Studentlägenheter

Välkommen till Campus Vattentornet i Helsingborg!

Campus Vattentornet är ett populärt och modernt bostadsområde med 135 studentlägenheter om 27 kvm med 1 rum och kokvrå.  Området ligger nära Helsingborgs centrum, fina idrotts- och träningsanläggningar och vacker natur i flera intilliggande grönområden. Det är nära till shopping, caféer, restauranger och mysiga barer en kort cykel- eller busstur bort. Till Campus Helsingborg cyklar du på ca 10 minuter! Lägenheterna hyrs ut omöblerade. 

Ansök om studentlägenhet

Du kan lämna in en intresseanmälan för en studentlägenhet via formuläret här på sidan. Läs gärna igenom Vår uthyrningspolicy för att du ska få hyra en lägenhet hos oss innan du skickar in din ansökan. 

I din ansökan måste du bifoga ditt antagningsbesked, bifogas i formuläret.  

Om lägenheterna

Storlek: 27 kvm

Antal rum: 1 rum och kokvrå

Antal lägenheter i området: 135

Hyra: 5 265 kr/mån (du betalar 10 månader/år) inkl. värme, vatten, el, kabel-tv samt internet (Comhem 50 Mbit/s)

Planlösning:
De kvadratsmarta lägenheterna är ljusa och väl planerade för att kunna nyttjas maximalt. Avhängningsmöjligheter finns direkt i hallen. Intilliggande badrum har inretts med handfat, wc och dusch. Vidare finns en walk-in-closet med gott om utrymme. Kokvrån har utrustats med bänkspis med häll samt ugn, kolfilterfläkt och en kombinerad kyl/frys. Det är öppen mellan kök och allrum/sovrum som har två stora fönster.

Gemensamma lokaler:
Gemensamhetskök och två stora tvättstugor finns i hus 49 och 51-53. 

Klicka för större bild.

Vanliga frågor & svar

Det här är vanliga frågor till oss. Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!

Nej, du möblerar din lägenhet själv.

Om du flyttar in tidigare efter överenskommelse med tidigare hyresgäst är det viktigt att veta att du i efterhand inte kan klaga på städningen av bostaden.

Om du fått ett kontrakt och ej kommit in måste du säga upp kontraktet med uppsägningstiden som gäller för det objektet.

Du får inte lov att hyra ut din studentlägenhet i andra hand. 

Tre (3) kalendermånader på studentlägenheterna. Uppsägningen måste ske skriftligt. Blankett för uppsägning

Om du varaktigt sammanbott och varit folkbokförd i studentlägenhet under minst två år på nuvarande kontrakt kan du ha möjlighet att överta kontraktet. Den som vill överta kontraktet måste uppfylla kriterierna för att hyra en studentbostad. Skicka in en ansökan till oss och bifoga personbevis och studieintyg på både dig och den som vill överta kontraktet. Överlåtelse av kontrakt är endast möjligt en gång.

Ja, det har vi. Kontakta oss!

27 kvm (1 rum och kokvrå)

Nedsänkt bänkspis med häll och ugn, Kombiskåp kyl/frys, diskbänk/arbetsyta med en stor diskho. Kolfilterfläkt. 

Från 5 265 kr/månad

El, värme, vatten och kabel-TV samt internet (Comhem 50 Mbit/s)

Gemensamhetskök och två stora tvättstugor finns i hus 49 och 51-53. Ombyggnation av köken pågår just nu vilket gör att de är tillfälligt stängda. För tillfället finns det fyra tvättstugor att tillgå, efter ombyggnation kommer det finnas två stora tvättstugor.

Trivselregler

På Campus Vattentornet ska alla våra hyresgäster trivas. Därför är det viktigt att vi alla visar hänsyn och omtanke om varandra. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trivsam och trygg boendemiljö. Här har vi ställt samman några enkla regler som gäller för alla våra hyresgäster.

Varmt välkommen till oss!

 • Vi visar extra hänsyn mellan klockan 22.00 och 08.00.
 • Vi tänker på ljudnivån på tv och ljudanläggning så att vi inte stör våra grannar.
 • Vi förvarnar våra grannar när vi ska ha fest.
 • Vi respekterar det som gäller om fordonstrafik och parkering inom området.
 • Vi lämnar tvättstugan i det skick vi själva vill ha den nästa gång vi ska tvätta. Tvättstugan får bara användas av de som bor i området.
 • Vi ser efter våra husdjur så att de inte stör våra grannar.
 • Vi blockerar inte entréer, trappor med t ex barnvagnar, cyklar och tidningshögar. Dessa utrymmen måste vara fria för räddningstjänst och städpersonal.
 • Vi anmäler fel i lägenheten och gemensamma utrymmen snarast möjligt via Felanmälan. Akuta fel som snabbt kan orsaka stora skador, t ex vattenläckor, ska anmälas omgående till växeln.
 • Vi reparerar och borrar inte efter klockan 21.00.
 • Vi röker inte i allmänna utrymmen eller i lägenheterna.
 • Vi gör ingen åverkan på den brandutrustning som finns i lägenheter, rum, korridorer och allmänna utrymmen. Hyresgästen kontrollerar själv batterierna i de brandvarnare som finns i lägenheter och rum så att de fungerar.
 • När ni sätter upp hyllor eller skruvar och borrar tänk på att inte ta för stora skruv eller borrar. Undvik att göra hål genom väggen detta gäller särskilt för väggar som angränsar badrum.